יום חמישי, 11 באוקטובר 2012

פלא של סופלה

פלא של סופלה

סופלה שוקולד, קל, מהיר, טעים וחגיגי. פריך ומתפצח מבחוץ, רך ונימוח מבפנים. גשו להכין!
ושוב, כמו כל המתכונים שמצאו את דרכם אלי, לא תמצאו פה מרגרינה, קצפת צמחית ושאר מראין בישין. 
 
החומרים:
150 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
2 כפות משקה אלכוהולי
קמצוץ מלח
3/4 כוס קמח (רצוי קמח מלא)
4 ביצים טרופות
 
ההכנה:
את השוקולד והשמן מערבבים בקערה וממיסים במקרוגל למשך 30 שניות + 30 שניות.
לפני ההמסה במקרוגל, לוודא של קוביות השוקולד מכוסות בשמן כדי שלא תחרכנה.
לאחר שמוציאים מהמקרוגל, מערבבים היטב את השוקולד עם השמן, עד שמתקבל נוזל שוקולדי סמיך, מוסיפים לקערה את כל יתר החומרים ובוחשים היטב בכף / מטרפה. תדאגו מראש להמיס את השוקולד בקערה מספיק גדולה שתוכל להכיל את כל החומרים ולא תצטרו להחליף קערות באמצע העבודה, ולשטוף עוד כלים מיותרים לאחר העבודה. 
עד כאן ההכנה!
את התערובת מחלקים לכ-12 תבניות אישיות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 10 דקות.  שימו לכם טיימר, אתם תתפלאו כמה מהר חולפות להן 10 דקות. בסופלה הזה, ההוצאה מהתנור בזמן המדוייק היא קריטית. יתכן שבתנור שלכם תצטרכו להוסיף עוד דקה או שתיים לאפייה, כדי שלא תשארו עם מרק שוקולד.

לפני האפיה


אחרי 10 דקות אפייה. כיפה פריכה עם "פיצוצים" ובאמצע שוקולד מבצבץ
מעוטרת באבקת סוכר. בתאבון!




עוגת תמרים חלומית

עוגת תמרים חלומית
מה אני מצפה מפרוסת עוגה?
שתהיה זמינה, טעימה, קלה להכנה, לא משמינה, בלי הרבה חומרים ועבודה. לאוהבי התמרים שבינינו זו העוגה המושלמת. גם אם אינכם אוהבים תמרים, ניתן למלא את הבצק בשוקולד למריחה, ריבה, תפוחי עץ וכו'.  
רגע, את הדבר החשוב ביותר טרם הזכרתי, אין בבצק זכר למרגרינה, סוכר או תחליפי סוכר.
הבצק הזה מכיל 4 מרכיבים בלבד והוא יניב לכם 4 פסים של עוגה משובחת. המרכיבים הללו נמצאים בכל בית, בכל רגע נתון: קמח (מלא או לבן לפי בחירתכם), מים, שמן ואבקת אפיה. 
תודה לסבתא שלי היקרה על המתכון הנפלא הזה. 
הכמויות המדוייקות לפניכם:
4 כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפיה
1 כוס מים רותחים
3/4 כוס שמן
מערבבים את כל 4 המרכיבים היטב בכף, זהירות הבצק חם, כשהוא מעט מתקרר לשים היטב ב-10 אצבעות ויוצרים כדור בצק. מתקבל בצק רך, גמיש ונעים , המזכיר במרקמו את בצק המשחק הצבעוני של הילדים.את הבצק משהים למנוחה קצרה במקרר. מחוסרי זמן כרוניים, כמוני, רשאים לדלג על השלב הזה.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים בגודלם, כמו בתמונה.

חלוקת הבצק ל-4 חלקים
 מרדדים כל חלק לעלה דק דק.
בניגוד לבצק פריך שנשבר, נקרע, מתפורר, נמס וכו' במהלך הרידוד, הבצק הזה כל כך גמיש, שמלאכת הרידוד שלו קלה ומהירה. כמו תמיד, רצוי לרדד על משטח מקומח היטב.

בצק דק דק בפחות מדקה

 המילוי:
מורחים על העלה שכבה דקה של ממרח תמרים מוכן.
לא אוהבים תמרים? תמרחו כל ממרח האהוב עליכם, ממרח חלבה לדוגמא!

מילוי ממרח תמרים

מילוי ריבה ופתיתי קוקס
כעת, מגלגלים כל עלה ל"נקניק" ארוך ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לפני האפייה חורצים בסכין חדה חריצים אלכסונים במרווחים של כ-2 ס"מ, כדי להקל על מלאכת החיתוך לאחר האפייה, בבחינת "איזהו חכם הרואה את הנולד".
מכניסים את העוגות לתנור, ככה, כמו שהן. לא מורחים ביצה ולא מפזרים שומשום.

חורצים חריצים בבצק החי
האפיה נעשית בחום בינוני של 170-180 מעלות. עד שכל הפסים הזהיבו יפה, אך לא מידי. חשוב לא לייבש את העוגה. היא טעימה במיוחד כאשר היא נשארת לחה מעט מבפנים.

לאחר האפיה. זה נקרא אצלי "הזהבה יפה"
את העוגה פורסים לפרוסות, בעודה חמה מעט, לפי החריצים שחרצנו לפני האפייה .
לאחר שהפרוסות התקררו לגמרי, בוזקים מעליהן אבקת סוכר - גם מרשים וגם טעים. 
את הפרוסות מאחסנים במקפיא, בקופסא סגורה היטב, עד לרגע שרוצים לאכול מהן. מאחר ואין בבצק מרגרינה, שימו לב, אם העוגות עומדות זמן רב בטמפרטורת החדר הן מאבד מהפריכות שלהן, לכן רצוי לאחסן אותן בהקפאה. 

עוגות תמרים. כל כך פשוט. כל כך טעים
 אז בקצרה, מה היה לנו כאן?
4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס מים רותחים
3/4 כוס שמן
להכין בצק. לחלק ל-4. לרדד, למרוח מילוי, לגלגל, לחרוץ, לאפות בחום בינוני, לחתוך לפרוסות, לפזר אבקת סוכר, להקפיא, להנות מרגעים קטנים של עוגת תמרים ולקצור מחמאות.