יום שלישי, 25 באוקטובר 2011

עוגת דבש - לכל השנה

עוגות הדבש למיניהן, הן הלהיט של חגי תשרי. הרכות של העוגה, קלות ההכנה והמתיקות המנחמת שלה, מצדיקים את הכנתה, לפחות עוד כמה פעמים בשנה. אני אהיה כנה איתכם, לא היה לה  "קליק" מיידי עם הילדים, כמו הקליק שהיה להם עם עוגת שוקולד והסוכריות, אבל אחרי ששכנעתי אותם לטעום, הם ביקשו עוד ועוד ועוד, עד שלא נשאר.
קלות ההכנה: 10   זמינות חומרים: 9   מראה: 8   ציון כללי: 9  
כדי שעוגה תאפה אצלי בבית ותקבל ממני תשבחות, חייבים להתקיים בה מספר תנאים, כמו:
1. מינימום כלים להכנה.
2. ללא הפרדת ביצים.
3. מצרכים זולים וזמינים.
4. ללא מרגרינה, ריץ' וכדומה.
5. לא יותר מ-5 דקות הכנה.
6. תמורה מלאה לאגרה.

את המתכון הזה מצאתי תוך שיטוט אקראי באינטרנט, כל כך שמחתי לראות שכל התנאים הנוקשים הללו מתקיימים בעוגה, שרצתי להכין...בשינויים קלים.

החומרים:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 כוס דבש
1 כוס נס קפה או תה חזק (להמיס כף קפה או שקית תה ב-1/4 כוס מים רותחים ולהוסיף מים קרים עד סוף הכוס)
1/4+ 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה 
כפית סודה לשתיה 
כפית קנמון

ההכנה:
לטרוף בקערה ביצים, אח"כ להוסיף תוך כדי ערבוב: שמן, דבש, וקפה.
  • טיפ: לשפוך את הדבש לכוס בה השתמשתם למדידת השמן. בזכות שאריות השמן, הדבש יחליק בקלות מהכוס.

אפשר להחליף את הדבש בכוס סוכר נוספת. אבל אל תוותרו על הדבש. יותר בריא!

להוסיף את הקמח בפעמיים - שלוש, לא לשכוח את אבקת האפייה, הסודה לשתיה  והקינמון.

אחרי הוספת הקמח - לערבב רק כמה שצריך ודי!
















לשמן היטב תבנית מלבנית גדולה או תבניות אישיות בתחתית ובדפנות. בזכות הדפנות המשומנות, העוגה תחליק למעלה ותתפח בצורה אחידה ויפה. 
לשפוך את העוגה לתבנית עד לגובה של 2/3 מהתבנית. 
להכניס את העוגה לתנור קר (כן, קר!) להפעילו לחום של 160 מעלות.
תבניות אישיות ייאפו בין 35-45 דקות, תלוי בסוג התנור. לתבנית גדולה לוקח עוד 10 דקות בערך. 
תמיד כדאי לנעוץ קיסם בעוגה לפני שאתם מוציאים אותה מהתנור, כדי שלא תגלו דיסה כשתחתכו אותה, אבל תזהרו לא לייבש אותה.

חמש דקות. הבטחתי לכם?!




תגובה 1:

תודה שהשקעת מזמנך להגיב לבלוג שלי.