יום שישי, 28 באוקטובר 2011

עוגת שוקולד קלה ומעולה


קלות ההכנה: 10   מראה: 9   זמינות חומרים: 10   ציון כללי: 10
אלגנטית ומבוקשת, שחומה וגבוהה, מבריקה ורכה, מתוקה אך מאוזנת ומופיע בכל אירוע. נשמע טוב?  
היא נאפית אצלנו כמעט בכל שבוע. תפורה היטב לימי הולדת, קינוח, ליד הקפה ולקחת לעבודה. 
אין בה כמעט חומרים - אבל יוצאת עוגה גדולה.
כל כך מעט עבודה - אבל זוכים להרבה מחמאות.
היא לא מתוחכמת - אבל תמיד מצליחה.
כל כך טעימה - אבל מתחסלת מהר.
עוגה, שתמיד מתקשרים אלי לבקש את המתכון שלה, מדברת בעד עצמה!

החומרים הרטובים:
3 ביצים
כוס שמן
2 כוסות מים

לטרוף היטב את הביצים, להוסיף את כוס השמן והמים תוך כדי ערבוב. 
ניתן להחליף את המים במיץ תפוזים אבל להפחית בהמשך כחצי כוס סוכר. 


תערובת הנוזלים

החומרים היבשים:
2.5 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו 
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה

לערבב בקערה נפרדת את החומרים היבשים. יש לקקאו שלכם גושים? סננו אותו במסננת, נפו אותו או מעכו היטב את הגושים. לא נעים לגלות גוש קקאו בפה, שמתפצח ומדביק אבקה מרירה לחיך וללשון .

תערובת היבשים

הוסיפו את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ולערבב. זהו.

2 דקות ערבוב

עכשיו תחליטו איך אתם רוצים את העוגה שלכם: תבנית עגולה גדולה/תבנית מלבנית בינונית/3 תבניות אינגליש קייק/24 מאפינס אישיים קטנים.
לשמן את התבנית היטב בתחתית התבנית ובעיקר בדפנות, כך העוגה תחליק מעלה למעלה בלי לקבל בטן באמצע ותתפח באופן אחיד. 
אופים בחום של 170 - 160מעלות כ- 35-45 דקות. כמובן לא להוציא מהתנור לפני שבדקתם עם קיסם.

לתנור

אפשר ורצוי להכין ציפוי. להמיס בקערה המתאימה למיקרוגל חבילת שוקולד מריר 100 גר' + 2 כפות שמן. אפשר להסתפק גם ב-3/4 חבילת שוקולד, אם לא עמדתם בפיתוי וזללתם 1/4 חבילה בלי לשים לב. 
באופן כללי כשממיסים שוקולד במקרוגל, צריך לעשות זאת בפולסים של 20 שניות. להוציא ולערבב בבכל פעם, גם אם לא נראה לכם שזה נמס. אחרי שקיבלתם בלילת שוקולד נוזלית, רצוי להוסיף 2 כפות משקה אלכוהולי כלשהו, כמו ברנדי, ליקר וכד', ולמרוח על העוגה.  

המסת שוקולד במיקרוגל. אפשר גם במחבת על הגז


התוספת האלכוהולית לשוקולד המומס, גורמת לו להיות במרקם מעט קשה ופחות נח למריחה. אם הסתבכתם, פשוט תכניסו את כל העסק לעוד 10 שניות במיקרו, והציפוי יחזור להיות דומה למצב הצבירה המקורי שלו.

מוכנה לשפכטל

אם טלטלו את התבנית באיטיות מצד לצד, הציפוי יעטוף את העוגה בצורה אחידה. 
מתקבל ציפוי מבריק וטעים שמתקשה אחרי כמה שעות במקרר. 

מבריקה ויפה

קישוטים ותוספות על ציפוי השוקולד, עדשים צבעוניים / קוקוס / שבבי שוקולד, תמיד יוסיפו חן ויתקבלו בהתלהבות אצל הילדים. אם החלטתם לקשט בסוכריות, אז בבקשה אל תעשו זאת מייד אחרי מריחת הציפוי, כי הסוכריות הצבעוניות יטבעו בציפוי ולא יהיה אפשר לחלץ אותן, אלא חכו מעט שהציפוי יתחיל טיפה להתקשות.


נראה כמו 15 דקות?

אז מה היה לנו:
3 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו
2.5 כוסות קמח
אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
2 קערות ומטרפה/כף. למיומנים, אפשר גם בקערה אחת
חבילת שוקולד מריר +2 כפות שמן + 2 כפות ברנדי
10 דקות לעוגה + 5 דקות לציפוי


‏תגובה 1:

תודה שהשקעת מזמנך להגיב לבלוג שלי.