יום שני, 7 בנובמבר 2011

נשנושי קרקר


נשנושי קרקר שומשום ופשתן
קרקרים מעולים שנידונים לגריסה מיידית בין השיניים. לא מתקרבים לאף קרקר שנמכר בחנות, גם לא למשובחים שביניהם. הקרקרים הללו כמעט ללא שומן, ללא סוכר וללא מרגרינה חס חלילה. מתאים עם תה, קפה, גבינה לבנה או מתובלת, כארוחה או בין ארוחה לארוחה, בקיצור, שווה את ההשקעה. אפשר לגוון בציפוי של הגרעינים ולהשתמש בכל סוגי הגרעינים והזרעונים שיש לכם בבית. 
המתכון לקוח מהספר "אפיה בריאה" של אביגייל מייזליק, בשינויים קלים (איך אפשר להכין מתכון בלי לשנות אותו?)
מה צריך?
2 כוסות שיבולת שועל - קווקר - מכל סוג
3 כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפיה
1 כפית מלח
לערבב את 4 החומרים לעיל.
להוסיף 1/2 כוס שמן. 
לערבב את החומרים היבשים עם השמן ליצירת פירורים גסים, כמו אלו שבתמונה.

שלב ראשון של הבצק: פירורים
מוסיפים לתערובת הפירורים 150 - 140 מ"ל מים (במתכון המקורי לא נרשמה כמות המים. הכמות המופיעה כאן מדודה בבקבוק של תינוק) ולשים לבצק אחיד ונעים פחות או יותר. אחרי דקה וחצי בערך של לישה, תוכלו לדעת אם צריך להוסיף מעט קמח, במקרה שהבצק נותר דביק מידי. 
לעטוף את הבצק בניילון, רצוי נצמד, ולתת לו מנוחה של 30 דקות במקרר. 

מנוחה של 30 דקות באמצע היום? הלוואי עלי!

מה אפשר להספיק בזמן הזה? שטיפת כיור עמוס כלים / ניגוב הרצפה של כל הבית / קיפול 3/4 מכונת כביסה והעמדת מכונה נוספת / קריאת עשרות מיילים (כותרות בלבד). 

אחרי המנוחה, הבצק הרבה יותר נח לעבודה. אז אל תעשו קיצור דרך עם המנוחה הזו. אם אתם ממש לחוצים בזמן, תנו לו 10 דקות במקפיא. 
את הבצק מחלקים ל-2. כל חלק מרדדים דק דק לעובי של כ-0.3 מ"מ, בין 2 דפי נייר אפייה.

הצצה על הבצק באמצע הרידוד

אחרי שרידדתם דק דק, תרדדו עוד קצת. אחרי האפייה תרגישו היטב את ההבדל בין קרקר דק לדק יותר, אפילו ששניהם טעימים מאוד! אז אחרי שרידדתם עוד קצת, צריך למרוח על הבצק המרודד ביצה טרופה ולפזר על כל השטח המרודד כמות של בערך כוס תערובת גרעינים, שתכינו מראש לפי טעמכם. תצטרכו בסך הכל כ-2 כוסות גרעינים. התערובת המומלצת: שומשום, פשתן וגרעיני חמניה. אפשר להוסיף גרעיני דלעת, פרג וכו'.
 

תערובת גרעיני שומשום ופשתן

אחרי פיזור הזרעונים והחלקתם באופן שווה על כל הבצק, מחזירים את נייר האפייה ומרדדים שוב לצורך החדרת הזרעונים לבצק. עכשיו חותכים את הבצק לקרקרים בצורת ריבועים / מעוינים / משולשים. מעבירים לתבנית התנור את הקרקרים ההנדסיים. דרושות 2 תבניות תנור לכל נגלה של בצק, דהיינו 4 תבניות לכלל הכמות. 

תבנית 1 מתוך 4

את הקרקרים אופים בחום של 200 - 190 מעלות, עד שהם מזהיבים יפה יפה (בערך 15-20 דקות). הקרקרים שישחימו יותר יהיו טעימים יותר, אבל זהירות, הם נשרפים בצ'יק צ'ק. 


מה היה לנו?
2 כוסות שיבולת שועל
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן 
3/4 כוס מים
ביצה טרופה למריחה
2 כוסות תערובת זרעונים. 

איך לא נשאר כלום?








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה שהשקעת מזמנך להגיב לבלוג שלי.