יום ראשון, 6 בנובמבר 2011

תפוחי אדמה אפויים עם פטנט

תפוחי אדמה אפויים

תפוח אדמה הוא ירק מופלא, משביע, נימוח, המשתלב נפלא עם כל מנה. עם הפטנט המיוחד תצליחו להכינו בכמה דקות, ללא לכלוך וללא קושי. אם תפוחי האדמה שלכם טריים ויפים, תשטפו את הקליפה, תחסכו מעצמכם את הקילוף ותהנו מעוד כמה דקות של זמן. 

מה צריך?
8-10 תפוחי אדמה בערך
אפשר להוסיף בטטה / שתיים לגיוון
שקית ניילון של הסופר מרקט (בלי חורים)
"סיבוב" שמן (2 כפות לדיאטטים עד רבע כוס לאניני טעם)
כף מלח 
פלפל שחור גרוס/פפריקה מתוקה - אפשר גם בלי תבלינים. 

מה עושים עכשיו?
לוקחים תפוח אדמה, חותכים אותו בחתך אחד ארוך לכל אורכו, ואח"כ פורסים אותו לרוחב. אם תחתכו אותו בצורה כזו, כל תפוחי האדמה יהיו חתוכים בפחות מדקה. 


חיתוך מהיר
מה הפטנט?
את כל חתיכות תפוחי האדמה מכניסים לתוך השקית של הסופר. כך ורק כך, לא מלכלכים קערה, לא מלכלכים את הידים, לא מלכלכים את התבנית ולא יעופו חתיכות תפוחי אדמה משומנות לשיש או לרצפה.

גם סוג של מחזור ניילונים

מוסיפים לשקית את השמן המלח והתבלינים.


סוגרים את השקית ומנערים אותה על תכולתה בעדינות. זה כבד. זהירות שהשקית לא תקרע בטרם עת. מוודאים שכל חתיכה וחתיכה שבשקית קיבלה ציפוי של שמן ותבלינים. מעל תבנית גדולה חותכים חתך ארוך בתחתית השקית, וכל תפוחי האדמה מוצאים את מקומם בתבנית. 

זה הפטנט שישאיר לכם ידים נקיות וכיור ריק

השקית לפח והתבנית לתנור
את תפוחי האדמה אופים 40-60 דקות בחום של 200 מעלות. אם הם לא נחטפו מייד, הם נשארים טעימים גם למחרת ולמחרתיים.

מה היה לנו?
תפוח אדמה
ושקית!

זהירות - להיט!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה שהשקעת מזמנך להגיב לבלוג שלי.