יום חמישי, 11 באוקטובר 2012

פלא של סופלה

פלא של סופלה

סופלה שוקולד, קל, מהיר, טעים וחגיגי. פריך ומתפצח מבחוץ, רך ונימוח מבפנים. גשו להכין!
ושוב, כמו כל המתכונים שמצאו את דרכם אלי, לא תמצאו פה מרגרינה, קצפת צמחית ושאר מראין בישין. 
 
החומרים:
150 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
2 כפות משקה אלכוהולי
קמצוץ מלח
3/4 כוס קמח (רצוי קמח מלא)
4 ביצים טרופות
 
ההכנה:
את השוקולד והשמן מערבבים בקערה וממיסים במקרוגל למשך 30 שניות + 30 שניות.
לפני ההמסה במקרוגל, לוודא של קוביות השוקולד מכוסות בשמן כדי שלא תחרכנה.
לאחר שמוציאים מהמקרוגל, מערבבים היטב את השוקולד עם השמן, עד שמתקבל נוזל שוקולדי סמיך, מוסיפים לקערה את כל יתר החומרים ובוחשים היטב בכף / מטרפה. תדאגו מראש להמיס את השוקולד בקערה מספיק גדולה שתוכל להכיל את כל החומרים ולא תצטרו להחליף קערות באמצע העבודה, ולשטוף עוד כלים מיותרים לאחר העבודה. 
עד כאן ההכנה!
את התערובת מחלקים לכ-12 תבניות אישיות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 10 דקות.  שימו לכם טיימר, אתם תתפלאו כמה מהר חולפות להן 10 דקות. בסופלה הזה, ההוצאה מהתנור בזמן המדוייק היא קריטית. יתכן שבתנור שלכם תצטרכו להוסיף עוד דקה או שתיים לאפייה, כדי שלא תשארו עם מרק שוקולד.

לפני האפיה


אחרי 10 דקות אפייה. כיפה פריכה עם "פיצוצים" ובאמצע שוקולד מבצבץ
מעוטרת באבקת סוכר. בתאבון!




תגובה 1:

  1. אין על האוכל של האהובית המקסימה שלנו!

    תמשיכי לפרסם פה מתכונים כי המתכונים שלך הם הכי טעימים מכל אתר אוכל אחר

    השבמחק

תודה שהשקעת מזמנך להגיב לבלוג שלי.