יום חמישי, 11 באוקטובר 2012

עוגת תמרים חלומית

עוגת תמרים חלומית
מה אני מצפה מפרוסת עוגה?
שתהיה זמינה, טעימה, קלה להכנה, לא משמינה, בלי הרבה חומרים ועבודה. לאוהבי התמרים שבינינו זו העוגה המושלמת. גם אם אינכם אוהבים תמרים, ניתן למלא את הבצק בשוקולד למריחה, ריבה, תפוחי עץ וכו'.  
רגע, את הדבר החשוב ביותר טרם הזכרתי, אין בבצק זכר למרגרינה, סוכר או תחליפי סוכר.
הבצק הזה מכיל 4 מרכיבים בלבד והוא יניב לכם 4 פסים של עוגה משובחת. המרכיבים הללו נמצאים בכל בית, בכל רגע נתון: קמח (מלא או לבן לפי בחירתכם), מים, שמן ואבקת אפיה. 
תודה לסבתא שלי היקרה על המתכון הנפלא הזה. 
הכמויות המדוייקות לפניכם:
4 כוסות קמח
1 שקיק אבקת אפיה
1 כוס מים רותחים
3/4 כוס שמן
מערבבים את כל 4 המרכיבים היטב בכף, זהירות הבצק חם, כשהוא מעט מתקרר לשים היטב ב-10 אצבעות ויוצרים כדור בצק. מתקבל בצק רך, גמיש ונעים , המזכיר במרקמו את בצק המשחק הצבעוני של הילדים.את הבצק משהים למנוחה קצרה במקרר. מחוסרי זמן כרוניים, כמוני, רשאים לדלג על השלב הזה.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים בגודלם, כמו בתמונה.

חלוקת הבצק ל-4 חלקים
 מרדדים כל חלק לעלה דק דק.
בניגוד לבצק פריך שנשבר, נקרע, מתפורר, נמס וכו' במהלך הרידוד, הבצק הזה כל כך גמיש, שמלאכת הרידוד שלו קלה ומהירה. כמו תמיד, רצוי לרדד על משטח מקומח היטב.

בצק דק דק בפחות מדקה

 המילוי:
מורחים על העלה שכבה דקה של ממרח תמרים מוכן.
לא אוהבים תמרים? תמרחו כל ממרח האהוב עליכם, ממרח חלבה לדוגמא!

מילוי ממרח תמרים

מילוי ריבה ופתיתי קוקס
כעת, מגלגלים כל עלה ל"נקניק" ארוך ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לפני האפייה חורצים בסכין חדה חריצים אלכסונים במרווחים של כ-2 ס"מ, כדי להקל על מלאכת החיתוך לאחר האפייה, בבחינת "איזהו חכם הרואה את הנולד".
מכניסים את העוגות לתנור, ככה, כמו שהן. לא מורחים ביצה ולא מפזרים שומשום.

חורצים חריצים בבצק החי
האפיה נעשית בחום בינוני של 170-180 מעלות. עד שכל הפסים הזהיבו יפה, אך לא מידי. חשוב לא לייבש את העוגה. היא טעימה במיוחד כאשר היא נשארת לחה מעט מבפנים.

לאחר האפיה. זה נקרא אצלי "הזהבה יפה"
את העוגה פורסים לפרוסות, בעודה חמה מעט, לפי החריצים שחרצנו לפני האפייה .
לאחר שהפרוסות התקררו לגמרי, בוזקים מעליהן אבקת סוכר - גם מרשים וגם טעים. 
את הפרוסות מאחסנים במקפיא, בקופסא סגורה היטב, עד לרגע שרוצים לאכול מהן. מאחר ואין בבצק מרגרינה, שימו לב, אם העוגות עומדות זמן רב בטמפרטורת החדר הן מאבד מהפריכות שלהן, לכן רצוי לאחסן אותן בהקפאה. 

עוגות תמרים. כל כך פשוט. כל כך טעים
 אז בקצרה, מה היה לנו כאן?
4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס מים רותחים
3/4 כוס שמן
להכין בצק. לחלק ל-4. לרדד, למרוח מילוי, לגלגל, לחרוץ, לאפות בחום בינוני, לחתוך לפרוסות, לפזר אבקת סוכר, להקפיא, להנות מרגעים קטנים של עוגת תמרים ולקצור מחמאות.


 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה שהשקעת מזמנך להגיב לבלוג שלי.